Οι Swedish House Mafia 10 χρόνια πριν μετέτρεψαν το MSG σε NightClub

H ημερομηνία έγραφε 16.12.11 και κανείς μας τότε δεν γνώριζε πόσο σημαντική θα ήταν και πως θα άλλαζε τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής για πάντα. Μία ολόκληρη δεκαετία πέρασε από όταν οι Swedish House Mafia έπαιξαν στο Madison Square Garden και έγιναν το πρώτο DJ act που έκλεισε ποτέ το MSG.

Οι Axwell, Sebastian Ingrosso & Steve Angello μαζί με την τότε manager τους Amy Thomson έσπασαν τα ταμπού, όλα τα στερεότυπα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και έγραψαν ιστορία. Άνοιξαν την πόρτα σε έναν νέο κόσμο που για εκείνη την εποχή έμοιαζε κάτι τελείως απίθανο να συμβεί. Έκλεισαν το θρυλικό στάδιο της Νέα Υόρκης Madison Square Garden και οι 25 χιλιάδες θέσεις έγιναν sold out σε μόλις 9 λεπτά. Ο Sebastian Ingrosso είχε αναφέρει για το show πως το είχαν ξεκινήσει ως πλάκα και πως θα έπρεπε να παίξουν στο MSG. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη ο Axwell είχε πει πως κάποιος πρέπει να ήταν μεθυσμένος για να έκλεισε αυτό το event. Nα θυμίσουμε πως εκείνη την περίοδο οι SHM δεν είχαν ακόμη κυκλοφορήσει το ‘Don’t You Worry Child’. Στο MSG έπαιξαν για πρώτη φορά το early version του ‘Greyhound’.

Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια και η νοσταλγία, η ανατριχίλα αυτού του show δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ήταν η πρώτη φορά που το Madison Square Garden έγινε ένα super NightClub με 25 χιλιάδες να χορεύουν για 2 ώρες ασταμάτητα. Για όσους από εσάς είστε fans της ηλεκτρονικής μουσικής και της τότε ‘EDM’ γνωρίζετε πως εκείνα τα χρόνια ήταν τα καλύτερα και όσο να μην θέλουμε να το πούμε δύσκολα θα τα ξανά βιώσουμε. Πριν από 2 χρόνια το FUSE έκανε upload το livestream και πλέον είναι διαθέσιμο για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τους Swedish House Mafia στο Madison Square Garden και να αναβιώσετε μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής. Μείνετε συντονισμένοι στο dancetoday.gr για περισσότερα μουσικά νέα. Ακολουθήστε μας στα social μας για περισσότερο περιεχόμενο.

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

www.tiktok.com/@dancetodaygr

Comments

You may also like...