Αυτοί που ανατριχιάζουν όταν ακούν μουσική έχουν διαφορετική δομή εγκεφάλου από αυτούς που δεν το αισθάνονται!

Γνωρίζετε αυτή την αίσθηση όταν το Drop από ένα τραγούδι είναι πάρα πολύ καλό που κάτι γίνεται στο σώμα σου όταν το ακούς. Κάτι συμβαίνει στην κοιλιά σου,στο μυαλό σου και αισθάνεσαι διαφορετικά. Όταν οι τρίχες στο πίσω μέρος του λαιμού σας στέκονται στο τέλος. Όταν αυτή η άνοδος διαρκεί μερικά λεπτά, απλά πηγαίνει όλο και ψηλότερα, όλο και πιο έντονη, και τα χέρια σας έχουν ανατριχιάσει τελείως.

Από ότι φαίνεται λοιπόν αν αισθάνεσαι έτσι για τη μουσική, ο εγκέφαλός σου μπορεί να έχει διαφορετική δομή από τους υπόλοιπους που δεν το αισθάνονται ». Αυτό είναι σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τον σπουδαστή Ph.D. του USC Matthew Sachs, που δημοσιεύτηκε στην Oxford Academic. Η νευροεπιστήμη εξηγεί ότι αυτό δείχνει ότι αυτά τα άτομα “έχουν μεγαλύτερο όγκο ινών που συνδέουν τον ακουστικό φλοιό τους με τις περιοχές που σχετίζονται με τη συναισθηματική επεξεργασία”, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο περιοχές επικοινωνούν καλύτερα.

Μέχρι στιγμής, η μελέτη διεξήχθη μόνο σε 20 συμμετέχοντες, κάτι που δεν επαρκεί για να αποδείξει κανενός είδους στατιστική σημασία. Ωστόσο, ο Sachs ελπίζει ότι τα ευρήματά του θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ακόμα και στην αντιμετώπιση των καταθλιπτικών διαταραχών.

“Η κατάθλιψη προκαλεί μια αδυναμία να βιώσετε την ευχαρίστηση των καθημερινών πραγμάτων”, λέει. “Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη μουσική με έναν θεραπευτή για να εξερευνήσετε τα συναισθήματα σας”. Διαβάστε περισσότερα εδώ:http://neurosciencenews.com/music-chills-neuroscience

Εσείς το παθαίνετε αυτό το συναίσθημα όταν ακούτε μουσική και με ποια τραγούδια το αισθάνεστε; Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

Dance With Us:https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

Comments

You may also like...