Η Sama’ Abdulhadi συλλαμβάνεται μετά από techno event κοντά σε ιερό χώρο στη Δυτική Όχθη

Η Παλαιστίνια DJ και παραγωγός Sama’ Abdulhadi συλλήφθηκε στις 27 Δεκεμβρίου από τις αστυνομικές αρχές της Ραμάλα, εξαιτίας της συμμετοχής της σε event, όπου σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Θρησκευμάτων, χαρακτηρίστηκε ως “άσεμνο”.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου είχε προγραμματιστεί ένα μουσικό event στην Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Nabi Musa (σημαίνει “Ο Προφήτης Μωυσής) όπου πιστεύουν αρκετοί Παλαιστίνιοι και μη ότι βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μωυσή. Το techno event όπου συμμετείχε ως DJ η Sama’ Abdulhadi διοργανώθηκε στα πλαίσια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της Παλαιστινιακής κουλτούρας με μέσο την ηλεκτρονική μουσική. Την βραδιά εκείνη έσπευσαν αρκετοί κάτοικοι και διέκοψαν δια της βίας το event, ενώ στην συνέχεια διαδίδονταν κατηγορίες ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του θρησκευτικού χώρου και γενικότερα δεν ήταν κατάλληλη για την θρησκεία των Παλαιστινίων. Την επόμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη της Sama’ Abdulhadi, αφού διακρίνονταν σε κάποιο βίντεο από την εκδήλωση, θεωρώντας την υπεύθυνη του συμβάν.

Το Υπουργείο Τουρισμού είχε εγκρίνει την διοργάνωση του event, κάτι που φαίνεται να έρχεται σε αντιπαράθεση τώρα με το Υπουργείο Θρησκευμάτων, ενώ ο Πρωθυπουργός του κράτους της Παλαιστίνης “κρατάει” ουδέτερη στάση, χωρίς να επηρεάζει αυτό τη σύλληψη της γνωστής παραγωγού. Στις 29 Δεκεμβρίου η Sama’ Abdulhadi αιτήθηκε να αφεθεί ελεύθερη και χωρίς να ληφθεί υπόψη η αλόγιστη σύλληψη της, παρατάθηκε η κράτησή της για 15 ήμερες ακόμα. Οι κρατικοί φορείς έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν αριθμό εξοργισμένων κατοίκων και χρησιμοποιούν ως “πράξη αντιμετώπισης” την αλόγιστη σύλληψη ενός ανθρώπου.

Η Sama’ Abdulhadi γεννημένη στην Ιορδανία, αποτελεί αν όχι η μοναδική, μια από τους ελάχιστους artists της χώρας της που πρωτοανέδειξαν και συνεχίζουν να αναδεικνύουν την techno και γενικότερα την dance κουλτούρα, αφού στην Παλαιστίνη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη. Όπως είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη της στο Vice το 2017 “Το μεγαλύτερο party στην Παλαιστίνη συγκεντρώνει περίπου 400 άτομα. Κανείς δεν έπαιζε techno πριν ξεκινήσω εγώ. Και είμαι η μοναδική που παίζει αυτό το είδος της techno.” Αυτή τη στιγμή, περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει online την αίτηση για την άμεση αποφυλάκιση της Sama’ Abdulhadi στο change.org, ενώ παράλληλα αναμένουμε για κάποια ανακοίνωση και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη της υπόθεσης. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα !

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

 

Comments

You may also like...