Γνωρίστε το πρώτο μουσείο ηλεκτρονικής μουσικής

Στις αρχές του Νοεμβρίου που μας πέρασε άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο του Άμστερνταμ, το πρώτο μουσείο ηλεκτρονικής μουσικής με το όνομα ‘Our House’. Ένας χώρος που περιέχει από σπάνια αντικείμενα και παιχνίδια γνώσεων μέχρι ένα κανονικό club-dancefloor.

Η εμπειρία ξεκινάει στον χώρο του dancefloor όπου αρχίζει ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Αποσπάσματα από τα μεγαλύτερα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής ακούγονται μέσα από το επαγγελματικά στημένο ηχοσύστημα, όπως το ‘Wake Me Up’, το ‘Don’t You Worry Child’ και το ‘Let The Bass Kick’. Στην συνέχεια δίνεται ένα χρονικό διάστημα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τους υπόλοιπους  χώρους του μουσείου και να αλληλοεπιδράσουν με αυτό. Έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά ένα από τα κράνη του Deadmau5 αλλά και μία των Daft Punk! Περπατώντας κανείς θα διακρίνει και άλλα μοναδικά αντικείμενα όπως μια από τις τρομπέτες του Timmy Trumpet ή το πρώτο βραβείο των Top 100 DJs που δόθηκε στον Carl Cox το 1997 από το DJ Mag και αποτελεί έναν θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τότε μέχρι και σήμερα.

Dancemuseum Our House biedt festivalbeleving – Wel.nl

Η αλληλεπίδραση ξεκινάει με ένα τεράστιο drum machine τοίχου στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν το δικό τους beat με όλες τις δυνατότητες ενός κανονικού drum machine, από kicks, snares και διάφορα synths μέχρι και την προσθήκη μοναδικών effects. Δίπλα υπάρχουν επιτραπέζια DJ controllers που σου μαθαίνουν τα βασικά του DJing και μια συλλογή από βινύλια που μπορείς να ακούσεις. Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρον δραστηριότητα που μπορεί να συμμετέχει κανείς είναι να παίξει το παιχνίδι γνώσεων σε μια από τις οθόνες αφής που υπάρχουν και να δοκιμάσει τις γνώσεις του σε θέματα που αφορούν μουσικά κομμάτια, festivals και πληροφορίες για κάποιους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής.

Υπάρχουν ακόμα τρεις χώροι στο μουσείο, στους οποίους μπορείς να παρακολουθήσεις μια σύντομη αναδρομή της ιστορίας της ηλεκτρονικής μουσικής από το 1980 μέχρι και σήμερα, να ακούσεις κάποια από τα πιο γνωστά κομμάτια σε μια επιτραπέζια οθόνη αφής μπροστά από το μπαρ του μουσείου αλλά και να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με μια υδρόγειος σφαίρα αφής και να πάρεις μια γεύση από τα μεγαλύτερα festivals όλου του κόσμου.

Waarom dancemuseum Our House een ware kippenvel-kweker is

Η εμπειρία τελειώνει εκεί όπου ξεκίνησε, στο dancefloor. Ακόμα ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με διάφορες επιτυχίες που αυτή την φορά πάνε ανά είδος, από house και techno μέχρι trance και breaks. To ‘Our House’ αποτελεί τον παράδεισο κάθε πιστού fan της ηλεκτρονικής μουσικής που όχι μόνο σου μαθαίνει καινούργια πράγματα, αλλά και σου θυμίζει γιατί την αγάπησες εξ’ αρχής.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο επίσημο website του μουσείου https://www.our-house.com/. Μείνετε συντονισμένοι στο dancetoday.gr για περισσότερα μουσικά νέα. Ακολουθήστε μας στα social μας για περισσότερο περιεχόμενο.

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

www.tiktok.com/@dancetodaygr

Comments

You may also like...