Ο Laidback Luke αποκαλύπτει γιατί παράτησε την techno σε ένα σύντομο video

Σε ένα 7λεπτο video που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο facebook, o Laidback Luke μίλησε για την πορεία του στην techno, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν στο μουσικό στιλ που έχει σήμερα. Το video ξεκινάει με το πασίγνωστο DJ να εξηγεί τις ρίζες του στη House μουσική και στη συνέχεια να κάνει λόγο για έναν καλλιτέχνη που υπήρξε μεγάλη επιρροή για τον ίδιο, τον Αμερικάνο DJ και μουσικό παραγωγό MK. Στη συνέχεια, ο Luke αποκάλυψε τι ήταν εκείνο που έστρεψε το ενδιαφέρον του στην techno και έκανε λόγο για το πρώτο του Live techno party στις Η.Π.Α το 1997.

Ακόμα, μίλησε για την πορεία του ως μουσικός παραγωγός, που σηματοδοτήθηκε από τη συμμετοχή του στο πασίγνωστο event, Awakenings που πραγματοποιείται στην Ολλανδία. Εξήγησε ότι η καταγωγή του από τις Φιλιππίνες επηρέασε το γούστο του και τα ακούσματα του, ενώ το background που είχε στην Ολλανδία (μεγάλωσε παίζοντας κιθάρα και πιάνο) τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να περιοριστεί μόνο σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.Έχει δηλώσει πως  ”Πριν από κάποια χρόνια μπορεί να έπαιζα σε ένα techno festival ένα mainstream τραγούδι και το κοινό να μην το αποδεχόταν ενώ όταν έπαιζα σε ένα commercial festival ένα techno τραγούδι το κοινό το αποδεχόταν”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κοντά στο 2000 είχε βρεθεί σε καλλιτεχνικό αδιέξοδο και δεν μπορούσε να παράγει μουσική. Θεωρούσε ότι η techno κατέστρεφε τη δημιουργικότητά του. Παρότι χρειάστηκε δύο περίπου χρόνια, έφτασε στο σημείο που επιθυμούσε, όντας σε θέση να παράγει μουσική που να τον εκφράζει και να τον ευχαριστεί, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα ως επιτυχημένος DJ και μουσικός παραγωγός.

Στο τέλος του video, ο Laidback Luke αναφέρεται στη σημασία της καλλιτεχνικής ελευθερίας, δίνοντας τη συμβουλή να μην κολλάμε σε ένα μόνο είδος όταν πρόκειται για μουσική. Πολλοί καλλιτέχνες κατακρίνονται όταν πειραματίζονται με τη μουσική τους, αλλά για εκείνον το να εμμένει κανείς σε ένα μόνο είδος είναι χειρότερο, καθώς εν τέλει χάνεται η δημιουργικότητά του. Το video δημοσιεύτηκε μετά την πρόσφατη εμφάνιση του Luke στη Νέα Υόρκη, όπου έπαιξε μόνο techno.

Comments

You may also like...