Ο KSHMR είναι Ghost Producer στον Borgeous όπως μόλις διέρρευσε!

O KSHMR είναι ένας από τους πιο πρωτοπόρους και ταλαντούχους καλλιτέχνες της EDM σκηνής. Ο διάσημος DJ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα του Splice για να δημιουργήσει μία σειρά από video – tutorials με θέμα την παραγωγή μουσικής, που θα έχει τίτλο “Lessons of KSHMR”. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι επιδιώκει να συνεργάζεται διαρκώς με νέους και φιλόδοξους καλλιτέχνες και να τους προωθεί στη μουσική σκηνή.

Πρόσφατα μάλιστα, μία ανώνυμη πηγή δημοσίευσε στη σελίδα του Your EDM φωτογραφίες από το επίσημο συμβόλαιο του  John James Borger (Borgeous) με τη Spinnin’ Records, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Niles Hollowell-Dhar (KSHMR) λαμβάνει πληρωμή για τουλάχιστον 2 τραγούδια του Borgeous, που έχει γράψει. Η πηγή ακόμα, δημοσίευσε πληροφορίες για το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Borger με την Deep Dish Inc, μία εταιρεία στην οποία ο KSHMR είναι πρόεδρος. Σύμφωνα με τα έγγραφα ο πρώτος μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με τη Spinnin’ Records, ενώ ο KSHMR από την άλλη δεν μπορεί να ανταμειφθεί για δουλειές που υπογράφτηκαν με το όνομα του Borgeous. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως “ghost production”.

Τα συμβόλαια καλύπτουν τα δύο από τα τραγούδια του Borger, το “They Don’t Know Us”, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2015, καθώς και το “Zero Gravity”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Ο KSHMR έλαβε 50% των κερδών από τη Spinnin’ για το “They Don’t Know Us” και 25% για το “Zero Gravity”. Επιπλέον του δόθηκε ένα 25% και ένα 12,5% για τα τραγούδια αντίστοιχα από την Deep Dish Inc. Παρότι λοιπόν, τα τραγούδια θεωρούνται του Borgeous, ο KSHMR έχει πάρει πάνω από τα διπλάσια χρήματα.

Τα συμβόλαια και η Δισκογραφική συμφωνία είναι μία ακόμα απόδειξη του πόσο επιτηδευμένος μουσικός παραγωγός – φάντασμα είναι. Το 2015 κατηγορήθηκε από το Mat Zo ότι γράφει κρυφά μουσική για το “Carnage”. Το όνομά του ακόμα εμφανίζεται στο τραγούδι “Tsunami” των Borgeous & DVBBS, καθώς επίσης και στα τραγούδια “Beast”, “Celebration”, “Invincible”,”Stampe,”,“Wildfire” και πολλά ακόμα. Αν το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κάποιες από τις σελίδες, είναι πιθανώς επειδή εργάζεται πάνω σε κάποιο άλλο project, για το οποίο το κοινό δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα.

“Ο KSHMR συμφωνεί να παρατήσει τα δικαιώματά του από κάθε κέρδος στο όνομα του Niles ή οποιοδήποτε εναλλακτικό όνομα χρησιμοποιηθεί από το συγκεκριμένο καλλιτέχνη, σύμφωνα με τους όρους της αρχικής συμφωνίας. (Invincible, Celebration, Tsunami, Stampede, Wildfire, Beast, Break the house, This Could Be Love, They don’t know us, Big Bang, Zero Gravity, Lovestruck, Machi, Souls, Sins, Yesterday, καθώς και το album “13”, όλα περιλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία ανάμεσα στον DDI(KSHMR) και τον Borgeous”

 

Ο ίδιος, με αφορμή τη λίστα του DJ Mag’s Top 100 DJ το 2015 είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά: “Νομίζω είναι αποδεκτό να ζητήσεις βοήθεια. Τελικά, είναι στο χέρι των καλλιτεχνών να αποφασίσουν μετά από ποιο σημείο δεν είναι πια ειλικρινείς με τους fans τους.”

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ανώνυμη πηγή και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα:

 

Addendum Borger 12-12-2014 Borgeous – They Don27t Know Us (1) by Anonymous DNiusx on Scribd

Addendum Borger 5-12-2014 Borgeous Feat. Lights – Zero Gr (1) by Anonymous DNiusx on Scribd

Deep Dish Niles -W- Borgeous – Recording Agreement Amend by Anonymous DNiusx on Scribd

 

Comments

You may also like...