Γνωρίστε το νέο CDJ-3000 από την Pioneer

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του CDJ-2000NXS2, η Pioneer παρουσιάζει το καινούργιο της μοντέλο. Τα CDJs αποτελούν τον πιο γνωστό επαγγελματικό εξοπλισμό για έναν DJ.

Το CDJ-3000 είναι η πρώτη συσκευή της, 25 ετών, σειράς η οποία δεν περιέχει είσοδο για CD. Το δυνατό του σημείο είναι ο νέος πιο προηγμένος και ταχύτερος επεξεργαστής και η βελτίωση της ποιότητας ήχου που προσφέρει. Πρώτη φορά τοποθετείται μονάδα MPU, δηλαδή ενός υπολογιστή στο εσωτερικό του, και συνύπαρξη δύο chip που αναλαμβάνουν την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία της συσκευής, την γρήγορη προεπισκόπηση ενός κομματιού, το beat jumping, το key sync, την ταχύτερη φόρτωση κομματιού κ.α.

Το καινούργιο μοντέλο περιέχει οθόνη αφής 9 ιντσών, δηλαδή 2 ίντσες μεγαλύτερη από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου, υψηλότερη ανάλυση και καλύτερη φωτεινότητα. Η κυματομορφή έχει αλλάξει εικόνα και πλέον είναι 3Band, με αποτέλεσμα να χωρίζεται σε 3 χρώματα και να δείχνει την ένταση της κάθε συχνότητας. Προστέθηκε η δυνατότητα της προεπισκόπησης με ένα άγγιγμα, κατά την οποία μπορεί να μεταβεί κανείς σε ένα μέρος του κομματιού απλά αγγίζοντας κυματομορφή στην οθόνη στο σημείο που επιθυμεί.

Μια ακόμα σημαντική βελτίωση είναι αυτή που αφορά τον επανασχεδιασμό ορισμένων κουμπιών. Πλέον, τα Hot Cues είναι 8 και βρίσκονται κάτω από την οθόνη και όχι στην αριστερά-πάνω πλευρά της συσκευής. Υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στην 4-Beat και 8-Beat Loop και προστέθηκαν τα κουμπιά του Beat Jump προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Επίσης, τα κουμπιά play και cue είναι από πιο καλή ποιότητα αλουμινίου και το jog wheel έχει καλύτερη αίσθηση και πολύ μικρότερο χρόνο ανταπόκρισης, τον μισό από το NXS2. Στο κέντρο του απεικονίζεται το artwork του κομματιού και το jog mode στο οποίο βρίσκεται.

CDJ-3000 screen

Η μίξη με βάση το κλειδί γίνεται τώρα ευκολότερη με δύο νέες λειτουργίες, το Key Sync και το Key Shift, που επιτρέπουν να μεταφέρει κάποιος το κλειδί ενός εισερχόμενου κομματιού στο τρέχον κλειδί του κομματιού που αναπαράγεται. Το CDJ-3000 εξακολουθεί να είναι συμβατό με το rekordbox, αλλά και με τα iPhone.

Ωστόσο, σε μια τέτοια τιμή των €2,399 όπου κοστίζει, θα περιμέναμε να δούμε και άλλες δυνατότητες, όπως το streaming από το cloud που πρόσφατα πρόσθεσε η Denon στο SC6000 ή την ανάλυση των κομματιών σε πραγματικό χρόνο (BPM, Key, Waveform Data). Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο με όλες τις νέες δυνατότητες του CDJ-3000. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

Comments

You may also like...