Νέα μέθοδος της αστυνομίας θα δείχνει αν έχεις κάνει κοκαΐνη και πιθανώς άλλα ναρκωτικά από τα δακτυλικά αποτυπώματα σου

Η αστυνομία σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει σε εξετάσεις τους ανθρώπους για χρήση κοκαΐνης μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα – ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν πλύνει τα χέρια τους.

Ολόκληρη η ιδέα ακούγεται τρελή, αλλά η δοκιμή φαρμάκων που ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες στην Ολλανδία / Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι είναι 99% ακριβές. Παρόλο που η δοκιμή αυτή τη στιγμή δουλεύει ειδικά με την κοκαΐνη, οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η ίδια μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση άλλων ναρκωτικών.

Στην προσπάθεια να είναι λιγότερο επεμβατική από τα δείγματα αίματος, σάλιου ή ούρων, αυτή η διαδικασία ανιχνεύει χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στον ιδρώτα των ανθρώπων που παράγονται καθώς μεταβολίζεται η κοκαΐνη.

Η Dr Melanie Bailey του Πανεπιστημίου Surrey παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμασία δακτυλικών αποτυπωμάτων: “Αυτή είναι μια πραγματική πρόοδος στην εργασία μας για την εισαγωγή στην αγορά μιας μεθόδου μη επεμβατικής δοκιμής φαρμάκων σε πραγματικό χρόνο που θα δώσει ένα οριστικό αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά – εργαζόμαστε ήδη σε μια μέθοδο 30 δευτερολέπτων. Και, όπως και με τις προηγούμενες μεθόδους που έχουμε αναπτύξει, είναι μη επεμβατική, υγιεινή και δεν μπορεί να παραποιηθεί – από τη φύση της δοκιμασίας, την ταυτότητα του υποκειμένου και τη χρήση ναρκωτικών, όλες καταγράφονται στο ίδιο το δείγμα . ”

Δυστυχώς καθημερινά βλέπουμε σε πολλά dance festivals και Club την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το κάνουν διότι πιστεύουν ότι θα περάσουν καλύτερα με τη χρήση ενός ναρκωτικού ή θα ευχαριστηθούν περισσότερο ένα set και για άλλους διάφορους λόγους. Ίσως με αυτή την νέα μέθοδο μειωθεί η χρήση των ουσιών. Γενικά όχι μόνο στα festivals ή στα Club και να σταματήσουν οι θάνατοι νέων παιδιών.Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα !

Dance With Us:https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

Comments

You may also like...