Maceo Plex – Το νέο του album ακούει στο όνομα Journey to Solar!

“Maceo Plex”. Ένα όνομα γνωστό στους fans της underground ηλεκτρονικής σκηνής που ισοδυναμεί με την ποιότητα. Ο γκουρού της Techno είδε την καριέρα του να απογειώνεται τον τελευταίο καιρό, μετά την εξαιρετική του παρουσία στα Mosaic party που διοργάνωσε στην Ibiza μέσα στο 2016, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η EDM κοινότητα του νησιού.
Τα νέα είναι ευχάριστα για τους fans του Αμερικανού μουσικού παραγωγού καθώς το “Journey to Solar”, ένας “προάγγελος” του πολύαναμενόμενου album του με τίτλο “Solar” είναι επιτέλους εδώ. Το επικείμενο album θα κυκλοφορήσει από τι δισκογραφική εταιρία του Maceo, Ellum και θα περιλαμβάνει επτά (7) νέα κομμάτια. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε τον προηγούμενο μήνα και το album θα περιλαμβάνει ορισμένα τραγούδια του καλλιτέχνη που δεν συμπεριλήφθηκαν στο tracklist του Solar.

Το album ξεκινάει δυναμικά με το τραγούδι The Replicant V1, ένα σκοτεινό ατμοσφαιρικό κομμάτι που σε προδιαθέτει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει αλλά και για τη γενικότερη υφή τις νέας του δουλειάς. Παρότι το tempo του τραγουδιού είναι σταθερό στα 4/4, ο Maceo εύστοχα το έχει πλαισιώσει με ένα βαρύ και αινιγματικό synth, που δένει άριστα με τη μελωδία. Το Hang 106 από την άλλη μεριά έχει πάρει το όνομά του από ένα συγκεκριμένο drum sample, γύρω από το οποίο διαπλέκεται ο ρυθμός καθ’όλη τη διάρκεια του track, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο συνδυασμό από ανάλαφρα ακουστικά στοιχεία και σκοτεινές μελωδίες, φανερώνοντας έτσι το δυναμισμό αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση του τραγουδιού. Το Shoulder of Orion κινείται στα ίδια πλαίσια, με ένα αιθέριο synth να συνθέτει την κεντρική του μελωδία, παραπέμποντας στην trance μουσική. Ένα πραγματικό αριστούργημα της progressive house μουσικής.

Επόμενο στη λίστα είναι το Motor Rotor, μία ακόμα υπόγεια μελωδία που αντικατοπτρίζει την techno πλευρά του μουσικού παραγωγού. Τα πλήκτρα, διατηρούν μία ενιαία μελωδία σε όλη τη διάρκεια, ενώ μυστηριώδη synth προσδίδουν την τελική πινελιά. Το undergound, acid ύφος φτάνει μέχρι το τελευταίο τραγούδι του Solar. Ο Maceo διατηρεί την “οξύτητα” αυτή στο Love on Time συνδυάζοντας το 303-esque bass με το ήδη σκοτεινό τόνο του κομματιού. Το The Replicant V2 δεν παρεκκλίνει πολύ από το V1, παρότι στη βασική μελωδία προστίθενται κάποια ακόμα samples που το διαφοροποιούν από την αρχική version του. Το τελευταίο track με τίτλο Traktion κλείνει το album με τον πιο κατάλληλο τρόπο, καθώς ευθυγραμμίζεται τέλεια με τη διάθεση των προηγούμενων κομματιών.

Αναμφίβολα η νέα αυτή δουλειά του Maceo Plex μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο εντυπωσιακή. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι αυτά ήταν τα τραγούδια που δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στο επίσημο album Solar, δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για την επίσημη κυκλοφορία του.

Μπορείτε να αγοράσετε το album εδώ ή να το ακούσετε στη playlist παρακάτω. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

Comments

You may also like...