Η δημοσίευση DJ mix επιτρέπεται πλέον στο SoundCloud σύμφωνα με τον ιδρυτή του

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό, Groove Magazine, ο Eric Wahlforss, ιδρυτής και τεχνικός επιθεωρητής του SoundCloud, είχε μερικά πολύ καλά νέα για τους μουσικούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του και θέλουν να δημοσιεύουν εκεί DJ mixes. Πλέον, έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν remixes, που να περιλαμβάνουν ονόματα άλλων καλλιτεχνών, χωρίς να χρειάζονται άδεια εκ των προτέρων.

“Κατά τις διαπραγματεύσεις μας για το SoundCloud Go, καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία με συλλογικές κοινότητες, όπως η GEMA στη Γερμανία και να αφήσουμε τέτοιου είδους προβλήματα στο παρελθόν – ακόμα και για όσους χρήστες δεν κάνουν subscribe. Αυτό σημαίνει ότι τα DJ Mix είναι πλέον νόμιμα και χωρίς προβλήματα και είναι μία πολύ θετική κίνηση για τους DJ’s που χρησιμοποιούν το site μας.”

Το δημοφιλές streaming site πρόσφατα εφάρμοσε στο SoundCloud GO τη δυνατότητα εγγραφής με πληρωμή, προκειμένου να συναγωνιστεί ανάλογες σελίδες όπως το Spotify και η Apple Music. Πριν από αυτό όμως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπεύθυνων του SoundCloud και μεγάλων δισκογραφικών εταιριών δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά, καθώς πολλοί χρήστες με πολύ μεγάλο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, αναγκάστηκαν να σβήσουν όσα remix και DJ mix δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η πορεία της εταιρίας δεν ήταν εύκολη, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τα εμπόδια που έχει ήδη αντιμετωπίσει, όπως αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Η κίνηση του να σβηστούν τόσα αρχεία από το site σίγουρα ενόχλησε αρκετούς. Τα τελευταία νέα όμως, ήταν πολύ θετικά. Όχι μόνο για το SoundCloud, αλλά και για όσους καλλιτέχνες και DJ’s το προτιμούν ανάμεσα σε τόσα άλλα streming sites για να προωθούν τη δουλειά τους! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

 

Comments

You may also like...