Γνωρίστε τον Lefty D – ένα ανερχόμενο ταλέντο από την Ελλάδα

Ρίχνοντας μία ματιά στις τελευταίες του κυκλοφορίες, που φέρουν την υπογραφή της Defined Music, καθώς επίσης και στην παρουσία του στο Lapsus VA, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το εκκολαπτόμενο ταλέντο από την Ελλάδα, γνωστός και ως Lefteris Dikaios έχει τραβήξει την προσοχή μας. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και το EP του με τίτλο Symptoms. Διαβάστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ο Lefty D παραχώρησε στην Traxsource και γνωρίστε καλύτερα τον ταλαντούχο αυτόν καλλιτέχνη.

Ευχαριστούμε πολύ Lefty που δέχτηκες να μιλήσεις μαζί μας. Πες μας λίγα λόγια για το πώς αισθάνεσαι.

Ευχαριστώ κι εγώ, ομάδα της Traxsource. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας να με γνωρίσετε καλύτερα. Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος, τόσο με την καινούρια μου δουλειά που είναι διαθέσιμη στο Simma Red αλλά και με την υποστήριξη και το θετικό feedback που ήδη λαμβάνω. Η καριέρα μου ως επίσημος DJ του Dybbuk στην Αθήνα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, παράλληλα με τα καθήκοντά μου στο studio, μένουν μόνο κάποιες εκκρεμότητες ακόμα να τακτοποιήσω. Όπως ήδη γνωρίζετε, το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο στην Ελλάδα. Το θετικό είναι ότι διαθέτω πολλή όρεξη και έμπνευση για μουσική. Νέες κυκλοφορίες θα φτάσουν στην Traxsource σύντομα. Να είστε έτοιμοι.

DCIM104GOPRO

Τι διαφορετικό έχει η συγκεκριμένη συνεργασία σου με τον T.Pals από το να δουλεύεις solo;

Όταν γνώρισα τον T.Pals από έναν κοινό μας φίλο δεν ήξερα καν ότι είναι vocalist. Εκείνη τη μέρα καταλήξαμε στο studio να μιλάμε για την ηλεκτρονική μουσική και να ακούμε μερικά ανολοκλήρωτα κομμάτια μου. Αυτό ήταν! Ξεκίνησε να κάνει freestyle σε ένα από τα τραγούδια μου και του ζήτησα να γράψει μερικούς στίχους. Τα φωνητικά του ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που φανταζόμουν. Η έμπνευση και η δημιουργικότητά μου έφτασαν σε νέα επίπεδα, γνωρίζοντας ότι μπορώ να επεξεργαστώ και να καθοδηγήσω τα φωνητικά όπως εγώ ήθελα. Όταν κάτι γίνεται όπως ακριβώς το θέλεις σου δίνει το περιθώριο να είσαι ακριβής στη δουλειά σου.

Περιέγραψε τη μουσική σου με λίγες λέξεις:

Εξελισσόμενη, καθοδηγούμενη από το μπάσο, πιασάρικη.

DCIM104GOPRO

Ποια κομμάτια του εξοπλισμού σου δεν αποχωρίζεσαι;

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει άπειρες παραλλαγές από plug-ins, που χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν έναν “αναλογικό” ήχο και χρώμα στη μουσική. Λοιπόν, το Waves NLS Channel είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία και επίσης είναι πολύ εύχρηστο. Η αγαπημένη μου κονσόλα είναι η Mike, που προσφέρει κάποιους πολύ ενδιαφέροντες ήχους.

Πώς προέκυψε το όνομά σου, ποια είναι η σημασία του και γιατί το διάλεξες;

Αυτό είναι μία πραγματικά αστεία ιστορία αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική, οπότε αν είμαι εκτός θέματος ή δεν σας ενδιαφέρει μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη ερώτηση. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Al Pacino και έχω δει τις ταινίες του στην τηλεόραση. Το ψευδώνυμο Lefty μου ήρθε παρακολουθώντας το Donnie Brasco, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Al Pacino και ο Johnny Depp. Lefty ήταν το όνομα του Al Pacino στην ταινία, μιας και είναι αριστερόχειρας. Το όνομά του έμοιαζε με το δικό μου (Lefteris) οπότε το υιοθέτησα. Μου φάνηκε αρκετά πρωτότυπο.

10762

Πώς επικοινωνείς με τους fans σου; 

Πρώτα απ’όλα να αναφέρω ότι προσπαθώ να απαντάω πάντα στα μηνύματα και τα e-mails που μου στέλνουν οι fans μου σχετικά με διάφορα promos, Dj παραγωγές, ιδέες για μελλοντικές δουλειές κλπ. Χρησιμοποιώ το Facebook, το Instagram, το Twitter και το SoundCloud για να δημοσιεύω και να προβάλλω τη μουσική μου. Πολλές φορές δημοσιεύω στο SoundCloud κομμάτια από κάτι που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό, καθώς για εμένα το feedback είναι πολύ σημαντικό.

Τι συμβουλή θα έδινες στους fans σου που θέλουν να πετύχουν σε ένα τόσο ασταθές τοπίο;

Δεν ξέρω αν είμαι το κατάλληλο άτομο για να τους δώσει αυτή τη συμβουλή. Είμαι ένας νεαρός μουσικός παραγωγός. Ωστόσο πιστεύω ότι το να δείχνεις πάθος και αφοσίωση σε αυτό που θες να πετύχεις, φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα, ειδικά αν έχεις αποφασίσει πραγματικά να πετύχεις. Πολλά είναι αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος για να βρει βοήθεια στη σύγχρονη αγορά. Για εμένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσεγγίσεις τα σωστά άτομα με τον κατάλληλο τρόπο. Αν με ρωτάτε, είμαι πολύ τυχερός που έχω κάποια σωστά άτομα δίπλα μου. Το απόφθεγμά μου; Ψάξε- Μάθε – Γνώριζε – Εξελίξου.

10760

Πηγή: Traxsource

 

Comments

You may also like...