H αλήθεια για το DJ Mag Top100

Το περασμένο Σάββατο το DJ Mag ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το Top100 του 2019 με τους Dimitri Vegas & Like Mike να βρίσκονται στην πρώτη θέση ξανά μετά από 3 χρόνια που έβγαινε ο Martin Garrix. Ποια είναι όμως η αλήθεια για την συγκεκριμένη λίστα και ποιες είναι οι επιπτώσεις της ;

Πριν σας αναφέρουμε πως λειτουργεί η όλη διαδικασία του Top100 να σας πούμε πως ξεκίνησε αυτή η λίστα. Το DJ Mag είναι ίσως το πιο γνωστό περιοδικό του κόσμου που βασίζεται πάνω στην ηλεκτρονική μουσική και βοήθησε σε πολύ υψηλό βαθμό στην προώθηση της. To 1997 παρουσιάστηκε η πρώτη λίστα του Top100 DJs του κόσμου. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν πάνω σε ψήφους του κοινού από όλον τον κόσμο και ο DJ με τις περισσότερες ψήφους έβγαινε και νικητής. Το 1997 και στην πρώτη λίστα του DJ MagTop 100 ήταν ο Carl Cox. Πριν από λίγες ημέρες ήταν οι Dimitri Vegas & Like Mike. Καταλαβαίνετε πως έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τότε.

Στις αρχές της νέας δεκαετίας και συγκεκριμένα το 2011 είδαμε την πρώτη μεγάλη αλλαγή. Ο David Guetta ήταν ο νικητής της συγκεκριμένης χρονιάς. Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε έναν DJ που δεν ήταν Τechno ή Trance αλλά πιο House να κερδίζει. Η αντίστροφη μέτρηση και η ‘φούσκα’ της λίστας του Top100 ξεκίνησε το 2013 όπου και νικητής ήταν ο Hardwell. Εδώ ξεκινάει η απάτη που λέγεται DJ Mag Top100 DJs αλλά και των Clubs.

Hardwell

Δυστυχώς η είσοδος του διαδικτύου και των social media άλλαξε πάρα πολλά στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και ειδικά στην συγκεκριμένη λίστα. Το DJ Mag το κατάλαβε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του. Πλέον δεν υπάρχουν ψήφοι. Η διαδικασία παρουσιάζεται ίδια άλλα δεν είναι. Ο Hardwell για να καταφέρει να βγει νικητής το 2013 χρειάστηκε να δώσει μουσική στους fans του των Axwell και Sebastian Ingrosso για τα Likes έτσι ώστε να γίνει πιο διάσημος στα social media και αυτό με την σειρά του να τον βοηθήσει να βγει νικητής στο Τop100. Διότι δεν γίνεται να είσαι ο νικητής χωρίς υψηλά νούμερα στα social media.

Το DJ Mag Top100 DJs και Clubs λειτουργεί με ένα απλό κανόνα. Δέχεσαι όλους του όρους που σου θέτουν, χρηματικούς και οτιδήποτε άλλο και παίρνεις την θέση που θέλεις. Δεν υπάρχουν ψήφοι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εταιρείες δισκογραφικές, διοργάνωση festival, sites, managers club owners έχουν δημιουργήσει μία συνεργασία για το δικό τους προσωπικό όφελος με βάση εσάς. Δηλαδή στην εντύπωση πως εσείς διαμορφώνετε την λίστα αυτή αλλά στην ουσία την διαμορφώνουν οι ίδιοι με σκοπό τα δικά τους συμφέροντα. Το 2015 οι Dimitri Vegas & Like Mike έδιναν ipad σε όσους είχαν επισκεφθεί την Tomorrowland με αντάλλαγμα την ψήφο τους στο DJ Mag. Ο Hardwell έκανε ένα tweet σχετικά με αυτό και δεν έπαιξε τα επόμενα δύο χρόνια στην Tomorrowland.

Επίσης ο Ηardwell που πήρε μέρος σε όλο αυτό κατάλαβε μετέπειτα πως λειτουργεί αυτή η λίστα και το 2017 δήλωσε ‘F**k dj mag’. Πάρα πολλοί  έχουν μιλήσει για το πως λειτουργεί η λίστα αυτή και ποιος είναι ο πραγματικός της σκοπός. Για να κερδίσεις πρέπει να κάνεις πάρα πολλά και σίγουρα δεν παίζει κανένα ρόλο αν είσαι καλός DJ η Producer. To 2015 o Axwell μίλησε για το Top100 σε ένα show ως Axwell /\ Ingrosso κατά την διάρκεια του ADE και άφησε να εννοηθεί πως για να κερδίσεις θέλει μία άλλη δουλεία να κάνεις.

Laidback Luke, Deadmau5, 3Plau και άλλοι έχουν μιλήσει στο παρελθόν για το τι ακριβώς συμβαίνει με το top100 αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που πιστεύει σε αυτό και το DJ Mag συνεχίζει να κερδίζει. Ο Martin Garrix πριν από την αποκάλυψη του top100 για το 2019 σε μία συνέντευξη του είπε πως:’ Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει το DJ Mag. Δεν χρειάζομαι μία λίστα για να κάνω αυτό που μου αρέσει. Είμαι πρώτος, ναι και ο Tiesto είναι πολλές θέσεις κάτω από εμένα. Αυτό δεν έχει καμία λογική. Ξεκίνησα να παίζω μουσική λόγω του Tiesto. Δεν είμαι καλύτερος DJ από αυτόν απλά έχω περισσότερο hype. Βλέπω ονόματα σε αυτή την λίστα που δεν τα έχω ακούσει ποτέ , οπότε έχω τις αμφιβολίες μου.’ Ο Martin Garrix ανακοινώθηκε στην 2 θέση μετά από 3 χρόνια συνεχόμενα που έβγαινε πρώτος.

Why DJ mag matters, to some people.

Gepostet von 3LAU am Mittwoch, 19. Oktober 2016

 

Δεν είναι σύμπτωση πως κανένας αξιοσέβαστος DJ όπως Carl Cox, John Digweed, Skrillex, Richie Hawtin, Steve Angello, Eric Prydz και πολλοί άλλοι ακόμη δεν αναφέρουν τίποτα για το top100 γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει. Όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ακόμη και στην λίστα των top100 clubs υπάρχει τιμή για την ανάλογη θέση. Εμείς σαν dancetoday έχουμε δει email του DJ Mag προς σε club owner πολύ γνωστού club της Ελλάδας να του αναφέρουν τα χρήματα που πρέπει να δώσει για να μπει στο top20 των clubs.

Όλο αυτό που έχει χτίσει το DJ Mag βλάπτει και την ηλεκτρονική μουσική. Πολλοί νέοι DJs χάνουν το ενδιαφέρον τους για την σκηνή αφού βλέπουν πως επικρατεί ένα σύστημα που χωρίς χρήματα και φήμη δεν μπορείς να προχωρήσεις. Οι Club owners και οι Promoters ακόμη βασίζονται σε αυτή την λίστα και δεν κλείνουν νέους και ανερχόμενους DJs αν δεν βρίσκονται μέσα στο top100. Άλλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την απάτη. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Πως είναι μία απάτη.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα !

dance with us:https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

Comments

You may also like...