Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια του Coachella

Μπορεί φέτος να μην έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το Coachella Festival είτε από κοντά, είτε από live stream, όμως μπορούμε να θυμηθούμε στιγμές από το παρελθόν του δημοφιλούς φεστιβάλ μέσα από το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του Youtube με τίτλο ‘Coachella: 20 Years in the Desert’.


Το Coachella Festival δημιουργήθηκε το 1999 στην Καλιφόρνια και από τότε έχει δημιουργήσει μια τεράστια ιστορία, όπου έχουν περάσει από εκεί κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής από ένα αρκετά μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί ένα μέρος των καλύτερων στιγμών του φεστιβάλ στα 20 χρόνια παρουσίας του, χωρισμένο σε κεφάλαια όπου το κάθε ένα αφηγείται συγκεκριμένα γεγονότα. Το τρίτο κεφάλαιο ‘RISE OF THE ROBOTS’ εστιάζει στην παρουσία της ηλεκτρονικής dance μουσικής στο φεστιβάλ και το πως την βοήθησε να ακμάσει και να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα όχι μόνο όσον αφορά τη μουσική αλλά και τη οπτικοακουστική παραγωγή ενός ηλεκτρονικού dance show.


Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν αρκετοί DJs/παραγωγοί που μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες, όπως οι A-Trak, Moby, Carl Cox, Nina Kraviz, Paul Van Dyk, Diplo, Tiesto, Kaskade, Steve Angello κ.ά. Βλέπουμε ένα μικρό δείγμα για την ιστορία του φημισμένου ‘Sahara Tent’ stage όπου έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους από την αρχή του φεστιβάλ και το πως από την underground φάση έχει καταλήξει ως το “mainstage της dance”. Ένα από τα highlights του ‘Sahara Tent’ είναι η εμφάνιση των Daft Punk το 2006, η οποία αποτέλεσε ένα από τα παραδείγματα που έδωσαν κατεύθυνση για την εξέλιξη του stage performance και των dance shows.


Παρόλο που από την αρχή του φεστιβάλ, στο mainstage είχα περάσει ονόματα όπως Chemical Brothers, Paul Oakenfold, Prodigy, η εμφάνιση του Tiesto το 2007 ήταν κομβική δείχνοντας έτσι μια δυναμική παρουσία της dance μουσικής μέσα από ένα trance dj set και βοήθησε στη παρουσία περισσότερων dance καλλιτεχνών. Άλλο κομβικό σημείο είναι η εμφάνιση των Swedish House Mafia το 2012 όπου έδωσαν την δικιά τους ώθηση στο είδος δείχνοντας στο κοινό του Coachella ότι η δεκαετία αυτή ανήκε και στην dance μουσική. Πέρα από τα παραπάνω ονόματα μέχρι σήμερα στο mainstage έχουν εμφανιστεί ονόματα όπως Kraftwerkm, Justice, Chromeo, Calvin Harris, Kaskade, M83, Disclosure, Major Lazer, Bonobo, Porter Robinson, Madeon, Kygo, Odesza και Zedd.


Σίγουρα δεν μπορείς να χωρέσει σε ένα ντοκιμαντέρ σχεδόν δύο ωρών η ιστορία ενός τέτοιου φεστιβάλ, πόσο μάλλον σε ένα άρθρο, αλλά σίγουρα μπορείτε να “πάρετε” μία γεύση βλέποντας το ‘Coachella: 20 Years in the Desert’ στο Youtube παρακάτω. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

Comments

You may also like...