Οι CamelPhat κυκλοφόρησαν ίσως το καλύτερο album της χρονιάς

Στη λίστα με τα πολυαναμενώμενα album και ίσως το καλύτερο album ηλεκτρονικής μουσικής για τη φετινή χρονιά, το ‘Dark Matter’ είναι το πρώτο album των CamelPhat και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.


Οι Βρετανοί superstars τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να φτάσουν πολλά επιτεύγματα στην μουσική τους καριέρα, από επιτυχημένα singles που ανεβαίνουν στις κορυφές των charts μέχρι υποψηφιότητα Grammy. Το album ‘Dark Matter’ είναι η απόδειξη ότι το μεγάλο duo θα μείνει στο προσκήνειο της dance και τα επόμενα χρόνια. Στο 21-track album, μεταξύ των νέων κομματιών, περιλαμβάνονται επίσης και παλιότερα επιτυχημένα singles σε ‘Dark Matter’ διασκευές προσφέροντας στον ακροατή μια πιο φρέσκια ακρόαση και μια πιο “δεμένη” συνοχή συνολικά.


Πριν ένα χρόνο ακούσαμε το το πρώτο single ‘Be Someone’, με τον Jake Bugg, που απότελεσε την είδηση για την κυκλοφορία του album και το ξεκινήμα της αναμονής. Από τότε ακούσαμε το ‘Rabbit Hole’ με Jem Cooke, το ‘For A Feeling’ με τους ARTBAT, RHODES, το ‘Hypecolour’ με τον Yannis (Γιάννη Φιλιππάκη) από FOALS και το ‘Witching Hour’ με Will Easton. Οι συνεργασίες δεν σταματάνε εδώ, αφού στα υπόλοιπα κομμάτια ακούμε ονόματα όπως Eli & Fur, Skream, Max Milner, Christoph, με την πιο ξεχωριστή συνεργασία να είναι αυτη με τον Noel Gallagher για το κομμάτι ‘Not Over Yet’.


Αν χαρακτηρίζαμε με λίγες λέξεις το album θα ήταν “ο ήχος των Camelphat”. Σίγουρα πρωταγωνιστεί ο signature ήχος τους, από τα drumsets μέχρι τα progressive synths και από τις basslines μέχρι τις dark μελωδίες τους. Οι μεγάλες εκπλήξεις του ‘Dark Matter’ είναι το ‘Easier’ με την LOWES, όπου το έγραψαν οι Camelphat μαζί με την Florence Welch και τον Justin Parker, αλλά και η συνεργασία με τον Elderbrooks με τίτλο ‘Dance With My Ghost’. Προς το τέλος του album ξεχωρίζει ένα κομμάτι με πιο housy vibe που ξεφεύγει λίγο από την συνολική ατμόσφαιρα με τίτλο ‘Expect Nothing’.


Το σκοτεινό ταξίδι του ‘Dark Matter’ ξεκίνησε και απότελει το πρώτο ολοκληρωμένο album για τους Camelphat. Κυκλοφορεί από την RCA Records και μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο παρακάτω. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

Comments

You may also like...