Ο Έλληνας παραγωγός Argy κυκλοφόρησε το νέο του album ‘The Interior Journey’

Ο Έλληνας παραγωγός Argy, όπως και αρκετοί παραγωγοί, κατάφερε εν μέσω lockdown όχι μόνο να μείνει ενεργός αλλά και να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Ο λόγος για το νέο album ‘The Interior Journey’ που κυκλοφορεί από την ιστορική Renaissance Records.


Το ‘The Interior Journey’ είναι ένα 9-track album το όποιο αποτελεί έναν μουσικό καμβά που συνδυάζει όλα τα μουσικά στοιχεία που εκφράζουν τον Argy. Αν και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά είδη της ηλεκτρονικής μουσικής, τα κομμάτια του album έχουν συνοχή μεταξύ τους. Ένα μουσικό “ταξίδι” απ’ όπου παρατηρούμε τα ακούσματα, τις εμπειρίες, τις επιρροές και τον χαρακτήρα του Έλληνα παραγωγού. Για ένα μέρος του album η βάση των κομματιών αποτελεί η melodic house και techno, από εκεί και πέρα το κάθε ένα χαρακτηρίζεται από διάφορα στοιχεία. Το ‘Ketuvim’, πρώτο single και intro track, αποτελείται από tribal στοιχεία και ατμοσφαιρικά psy vocals. Psy vocals και γενικότερα επιρροές από Ισραηλιτική ηλεκτρονική μουσική συναντάμε στα tracks ‘Power Of Detachment’, ‘Gaea’ και ‘High Priest’. Το τελευταίο μάλιστα έχει έντονα progressive trance στοιχεία και αποτελεί συνεργασία με τον επίσης Έλληνα παραγωγό And.ID.

Το δεύτερο single ονομάζεται ‘Ab Aeterno’, ένα belearic dance κομμάτι το οποίο αποτελεί μια ωδή για τον Jose Padilla, το belearic era και για τον ήχο της Ibiza γενικότερα. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι περισσότερο electronica χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν έχουν την ίδια dance δυναμική με τα παραπάνω. Από το industrial ‘The Third Degree’ καταλήγουμε στο ‘A Course In Miracles’, που διακρίνεται από 80’s synth επιρροές και new age στοιχεία και από το acid indie dance ‘Damanhur’ καταλήγουμε στο ‘Psychedelic Revival’, ένα κομμάτι πλούσιο από vocal samples, μεταξύ αυτών και το διάσημο στην vogue κουλτούρα sample από το ‘Feels Like’ του MikeQ.


Το ‘Ketuvim’ κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση του Melodic House & Techno chart του Beatport και στην 24η θέση του Main Top 100 και έχει δεχτεί υποστήριξη από ονόματα όπως Gabriel & Dresden, Echonomist, Dor Dekel, Goom Gum, Dennis Ruyer, Dani Fabrega, Jochem Hamerling, David Di Sabato, Nick Varon, Felix Kröcher κ.ά. Το ‘The Interior Journey’ αποτελεί το 6ο album και σίγουρα διακρίνεται η εξέλιξη του μουσικά όπως και αισθητικά μέσα στα 17 χρόνια πορείας του στην παγκόσμια dance βιομηχανία. Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω ολόκληρο το ‘The Interior Journey’ του Argy που κυκλοφορεί από την Renaissance Records. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

dance with us:

https://www.facebook.com/dancetoday.gr/

https://instagram.com/dancetoday_gr

Comments

You may also like...