Το Spotify και η Apple Music συνεργάζονται με την Dubset και προσφέρουν νέα features!

Όπως διαβάσατε το Spotify και η Apple Music ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Dubset και πλέον στις υπηρεσίες τους θα συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα ανάρτησης unofficial mixtapes και remixes τραγουδιών. Μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα ευνοήσει τόσο τους δημιουργούς όσο και τους καταναλωτές, ωστόσο ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί σημαντικά, δημιουργώντας προβλήματα στο SoundCloud, που θα μείνει σε δεύτερη μοίρα. Τα κέρδη του SoundCloud προέρχονται από τις συναλλαγές μεταξύ των χρηστών του αλλά η συνεργασία των Spotify και Apple με την Dubset σίγουρα θα περιπλέξει τα πράγματα..

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους ανανεωμένους μηχανισμούς του Spotify: Το Dubset σκανάρει ολόκληρο το τραγούδι και το χωρίζει σε “κομμάτια” ώστε στη συνέχεια να βρίσκει το official τραγούδι μέσω του Mixbank και το site του Gracenote’s. Με τον τρόπο αυτό το Dubset ταυτοποιεί και αρχειοθετεί τα τραγούδια, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα και οι πληρωμές να κατευθύνονται στον νόμιμο κάτοχο του προϊόντος. Αν λοιπόν, αποφασίσετε να μιξάρετε κάποιο τραγούδι του Calvin Harris και να το ανεβάσετε στο Spotify, να είστε σίγουροι ότι το Dubset θα αναλάβει να διασφαλίσει όσα πνευματικά δικαιώματα σας αναλογούν.

Εκτός των άλλων, η αλλαγή αυτή συμπίπτει σε μια περίοδο όπου γίνονται έντονες συζητήσεις σχετικά με το αν τελικά το Spotify θα αγοράσει το SoundCloud, του οποίου οι υπηρεσίες δεν αποτελούν πλέον καινοτομία. Η συμφωνία μεταξύ Spotify και Dubset έκλεισε τον περασμένο Μάιο και οι αλλαγές έχουν επίσημα ξεκινήσει με το remix του Anderson Paak από τον Dj Jazzy Jeff  να είναι το πρώτο που δημοσιεύτηκε στο site. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι πλέον οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν μικρής διάρκειας mixes ενώ για τα πιο εκτενή αρχεία έπεται συνέχεια!

Comments

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.