Τα καινούρια MacBook καταργούν τις θύρες USB

Τα νέα MacBook καταργούν τελείως τις θύρες USB. Μπορεί η τεχνολογία να εξελίσσεται και το “καινούριο” να υπερτερεί του “παλιού”, όμως η Apple δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ποιες παροχές πρέπει να κρατάει, τουλάχιστον για πρακτικούς λόγους στις συσκευές τις. Το ιαπωνικό site Macotakara, που στο παρελθόν εύστοχα είχε προβλέψει ότι το iPhone 7 δεν θα διαθέτει ενσύρματα ακουστικά, ανακοίνωσε ότι το νέο MacBook 12″ θα έχει την ίδια μοίρα.

Μάλιστα, φημολογείται ότι οι μέχρι τώρα υπάρχουσες θύρες USB θα αντικατασταθούν με υποδοχείς USB-C και Thunderbolt 3 στη νέα συσκευή. Παράλληλα με αυτές τις φήμες, λέγεται ότι θα διακοπεί και η κυκλοφορία του 11″ MacBook Air, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις για το  καινούριο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που βασίζονται στο παλιό USB θα πρέπει είτε να επενδύσουν επιπλέον χρήματα για να αγοράσουν τους καινούριους αντάπτορες, είτε να αγοράσουν πιο σύγχρονο υπολογιστή. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι DJs εργάζονται σε MacBook, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί σάλος αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η πολυεθνική εταιρία πουλάει πακέτα USB-C, μαζί με επιπλέον USB και HDMI, έναντι του ποσού των $79.

Παρότι οι προβλέψεις του Macotakara έχουν αποδειχθεί αληθείς στο παρελθόν, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

Comments

You may also like...