Νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι ο συνδυασμός Vodka – Redbull ισοδυναμεί με κοκαΐνη!

Ο συνδυασμός Vodka – Redbull είναι δοκιμασμένος και αποτελεί μεγάλη παράδοση, ιδιαίτερα για τα φοιτητικά χρόνια. Είτε πρόκειται για Jager και Monster Energy, είτε για Vodka με Redbull, ο συγκεκριμένος συνδυασμός αλκοόλ με energy drink είναι το “ελιξίριο’ όσων ψάχνουν αρκετή ενέργεια, για να χορεύουν όλη τη νύχτα. Νέες έρευνες ωστοσό, συστήνουν ότι ο συνδυασμός αυτός έχει στον οργανισμό μας την ίδια επίδραση με την κοκαΐνη!

Μάλιστα, οι ερευνητές του Purdue University εξήγησαν ότι αυτή η μείξη επηρεάζει τον εγκέφαλό μας όπως η ναρκωτική ουσία! Στο πείραμα που διεξήχθη, οι μελετητές έδιναν σε δύο ομάδες ποντικιών κοκαΐνη και καφεΐνη μαζί με αλκοόλ αντίστοιχα. Μετά τη χορήγηση των δόσεων τα ποντίκια, όχι μόνο εμφάνιζαν παρόμοια συμπτώματα, αλλά υπέφεραν και από τις ίδιες μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες.

Ο Δρ. Richard van Rijn, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sun: “Φαίνεται ο συνδυασμός ενεργειακών ποτών και αλκοόλ είναι υπερβολικός για εμάς, καθώς προκαλεί έντονες αλλαγές στη συμπεριφορά αλλά και τη νευροχημεία του εγκεφάλου μας.”. Για να καταλάβετε καλύτερα, τα ποντίκια στα οποία δώθηκε το μείγμα εμφάνισαν κάποια ανοχή στην κοκαΐνη στα ενήλικά τους χρόνια.

Κάτι που δεν έχει μελετηθεί ακόμα σε βάθος είναι ο συνδυασμός και των τριών, δηλαδή αλκοόλ με energy drink και κοκαΐνη. Η μείξη αυτή, που είναι αρκετά γνωστή στο χώρο της EDM είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός τονωτικών ουσιών με μια κατευναστική ουσία, που προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο. Παρόλα αυτά είναι αρκετά συνηθισμένη στα clubs, τα festival και τα ανάλογα party.

Σε κάθε περίπτωση, απετείται περαιτέρω έρευνα και διεξαγωγή πειραμάτων, προκειμένου να αντιληφθούμε τη φύση του προβλήματος. Οι πρώτες ενδείξεις όμως, είναι τουλάχιστον αφυπνιστικές!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα μουσικά νέα!

Comments

You may also like...