Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο όταν καταναλώνουν MDMA

Το 2016 συντέλεσε μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά για τη “βιομηχανία” του MDMA. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για το ψυχοδραστικό αυτό ναρκωτικό, κοινώς γνωστό ως έκσταση, οδήγησε στη δημιουργία δραστικών υποκατάστατων και πιο δυνατών χαπιών, που προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στους χρήστες. Τα αποτελέσματα της Global Drug Survey 2016 έδειξαν ότι περισσότερα από 200 χιλιάδες άτομα παίρνουν MDMA κάθε Σαββατοκύριακο. Το συγκεκριμένο ναρκωτικό δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και πολλές από τις επιπτώσεις του θεωρούνται ακόμα απρόβλεπτες ή άγνωστες στο κοινό αλλά και τους επιστήμονες. Πρόσφατη έρευνα ωστόσο, έφερε στο φως νέα, δυσάρεστα ευρήματα.

tumblr_o8rahgbz7p1r9aanao1_1280

Ένα από τα σημαντικότερα πορίσματα είναι το ότι η έκσταση αναγκάζει το σώμα μας να παρακρατάει το νερό. Τα οιστρογόνα, μια ορμόνη που παράγεται φυσικά στο γυναικείο σώμα, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κατά συνέπεια, ο συνδυασμός των οιστρογόνων με MDMA δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο στις γυναίκες να εμφανίσουν εγκεφαλικό οίδημα αναλογικά με τους άντρες.

Μέσα στο 2016 αναφέρθηκαν 10 θάνατοι γυναικών έπειτα από χρήση MDMA, αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Με τον αριθμό των χρηστών ολοένα να αυξάνεται, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όλων! Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω!

 

Comments

You may also like...