Ισπανός promoter τιμωρείται με τετραετή φυλάκιση μετά την τραγωδία στο Steve Aoki Show

Λίγα χρόνια πριν, το 2014 για να ακριβολογούμε, πέντε άνθρωποι έχασαν βίαια τη ζωή τους στο Halloween Party του παραγωγού house και EDM μουσικής, Steve Aoki που πραγματοποιήθηκε στο Thriller Music Party της Μαδρίτης. Ο promoter, Miguel Ángel Flores καθώς και άλλοι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του event βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας που οδήγησαν σε αυτή την “ανθρωποσφαγή” καθώς και άλλες παράνομες ενέργειες.

Τα πέντε κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους υπέφεραν από σοβαρούς τραυματισμούς σε ολόκληρο το σώμα τους, που προκλήθηκαν από την υπερβολική πίεση που δέχτηκαν μέσα στο πλήθος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Spin το συνεργείο πρώτων βοηθειών χρειάστηκε πάνω από τρεις ώρες για να καθαρίσει το χώρο του δυστυχήματος.

Παρότι μόνο οι εφτά από τους συνολικά δεκατέσσερις εμπλεκομένους επιβαρύνθηκαν με ποινή, ο Miguel είναι ο μοναδικός που θα τιμωρηθεί με τη μέγιστη ποινή της τετραετούς φυλάκισης.

Δικαστήριο της Μαδρίτης κατηγορεί τον Ισπανό promoter ότι εσκεμμένα έκοψε 6.000 περισσότερα εισιτήρια για το event απ’ό,τι προβλεπόταν, ενώ παράλληλα δεν έλαβε τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας για μια τέτοια κοσμοσυρροή. Η έλλειψη της απαιτούμενης προσοχής είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των νεαρών κοριτσιών και μετέτρεψε το Halloween party σε έναν πραγματικό εφιάλτη..

 

Comments

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.