Η Nina Kraviz απαντάει σε όσους την κατηγορούν ότι δεν παίζει αρκετά καλή techno

Η καριέρα της νεαρής Ρωσίδας DJ  Nina Kraviz δεν ήταν πάντα εύκολη. Ωστόσο η ίδια έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Εκτός από την TRIP, τη δισκογραφική της εταιρεία, η Nina ήταν νικήτρια του Mixmag  το 2015, ενώ ακόμα πολλά τραγούδια της παίζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC Radio 1 τα τελευταία χρόνια. Το ταλέντο της την οδήγησε στα decks του θρυλικού Fabric, ένα από τα πιο εξεζητημένα club στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Θέλοντας να σταθεροποιήσει το ρόλο της στο χώρο της techno μουσικής, η Kraviz πέρασε το Σαββατοκύριακο περιοδεύοντας στην Αυστραλία με τους φίλους και συνεργάτες της, Marcel Dettmann και Bjarki.

Ένας από τους λόγους που οι fans της την σέβονται τόσο πολύ είναι εξαιτίας της γενικότερης αντίληψης και προσέγγισης που έχει η καλλιτέχνης για τη μουσική. H δυναμική DJ απολαμβάνει να παίζει με τα όρια της και να αναμειγνύει διάφορα είδη μεταξύ τους, με τρόπο που οι περισσότεροι δεν θα τολμούσαν καν. Πολλοί είναι αυτοί που θαυμάζουν τη Nina για τη χαρισματικότητα, τη δημιουργικότητά της αλλά και για την ειλικρίνειά της όταν πρόκειται για το στοιχείο της. Υπάρχουν και κάποιοι όμως που δεν συμβαδίζουν με την ιδεολογία της και την επιλεκτικότητα της.

Στις 12 Νοεμβρίου, η Nina έπαιξε ένα τρίωρο set για ένα beach party στη Μελβούρνη. Ωστόσο, ορισμένοι από τους παρευρισκομένους παραπονέθηκαν για τη μουσική που άκουσαν, δηλώνοντας ότι απείχε πολύ από το “αυθεντική techno”. Η απάντηση δια στόματός της ίδιας δεν άργησε να έρθει. Η Ρωσίδα star έγραψε ένα μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, απαντώντας στα κακοήθη σχόλια, αλλά και δίνοντας έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου μέσα από τη μουσική. Μερικά από τα βασικότερα σημεία που επισήμανε ήταν τα εξής:

“Το πλήθος ήθελε techno αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εγώ δεν του έδωσα καθόλου. Στην πραγματικότητα όμως, ότι έπαιξα ήταν techno – ή έστω αυτό που θεωρώ εγώ techno.. αλλά μάλλον οι απόψεις διίστανται..”

Τι θα μπορούσα να πω.. Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται χρόνος, γνώση και εμπειρία προκειμένου να είσαι σίγουρος..

Μεγάλωσα έχοντας μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα για τη μουσική.. Έτσι για μένα η techno και η disco μοιάζουν αρκετά. Επιπλέον, πιστεύω ότι η μουσική είναι μέσο έκφρασης και υπάρχει για να ενώνει τους ανθρώπους.

Προσωπικά προτιμώ το τραγούδι και η μελωδία να είναι απρόβλεπτα και να κρύβουν κάποιο μυστήριο, παρά ο ήχος να είναι αναμενόμενος. Για εμένα εκεί κρύβεται το ενδιαφέρον, σύμφωνα με την εμπειρία μου μέχρι σήμερα. Πάντα αγαπούσα το Laurent Garnier γι’αυτόν ακριβώς το λόγο – τη δυνατότητά του να μας ενώνει με τη μουσική.

“Μέσα από αυτό το μήνυμα θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με εκτιμούν για αυτό που είμαι. Και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά κάνω, ευχαριστώ που προσπαθήσατε..”

Δείτε το μήνυμα της Nina Kraviz παρακάτω:

Comments

You may also like...