Η EDM κοινότητα αντιδράει στην εκλογή του Donald Trump!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση το ότι η EDM κοινότητα είναι απελευθερωμένη. Πολλοί καλλιτέχνες βρέθηκαν προ εκπλήξεως με την απρόσμενη νίκη του Donald Trump και την ανάδειξή του σε πρόεδρο των Η.Π.Α. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για τον κόσμο: Θα πρέπει είτε να αποδεχτεί τα αποτελέσματα, είτε να εναντιωθεί στο σύστημα.

Δεκάδες μουσικοί και καλλιτέχνες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν, προβάλλοντας τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα των εκλογών μέσω των social media. Άλλοι με εκρηκτικότητα και καυστικά σχόλια και άλλοι με διακριτικότητα ή χιούμορ, έχοντας όμως ως κοινό παρονομαστή τις ενστάσεις τους για το να ανατεθεί στον Trump η προεδρία.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα ξεχώρισε ο Moby. Ο Αμερικάνος DJ μεταξύ άλλων κατηγορεί τον 69χρονο πολιτικό και τους ομοϊδεάτες τους για τις σεξιστικές και μυσογύνικες αντιλήψεις τους. Ο ίδιος όχι μόνο δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, θέλοντας να δείξει τον εκνευρισμό του για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά ακόμα, έγραψε μία ανοιχτή επιστολή, στην οποία κατακρίνει τον νέο πλανητάρχη αλλά και όσους τον εξέλεξαν:

Αμερική γιατί φοβάσαι τόσο πολύ την αλήθεια;

Καπνίζετε, πιστεύοντας ότι δεν θα σας σκοτώσει, τρώτε ‘σκουπίδια’ ελπίζοντας ότι δεν θα σας αρρωστήσουν, ούτε θα σας κάνουν υπέρβαρους και τώρα μόλις ψηφίσατε τον Donald Trump.

Χριστιανοί και “καλοί οικογενειάρχες” ψήφισαν κάποιον που καφιέται δημοσίως για τους δύο σκανδαλώδεις γάμους του, τις απιστίες και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει διαπράξει. 30% των Λατίνων εξέλεξε έναν άνδρα που τους κακολογεί και τους χαρακτηρίζει “βιαστές”. 45% των γυναικών ψήφισαν εκείνον που περηφανεύεται για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τις γυναίκες. Κάποιον που τις αποκαλεί “γουρούνια” και “ελαφρόμυαλες”. Επιχειρηματίες και εργάτες ψήφισαν κάποιον που όχι μόνο έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεών του σε πτώχευση, αλλά παράλληλα έχει στην κατοχή του πάνω από $600,000,000, μόνο και μόνο από κληρονομία του πατέρα του.

Την ίδια στιγμή αρνηθήκατε την προεδρία σε μία πολυμαθή γυναίκα που έχει μεγάλη πείρα στο χώρο, της οποίας μοναδικό ελάττωμα είναι το ότι βρίσκεται στο τέλος της πολιτικής της καμπάνιας. Ως προοδευτικός, θα έπρεπε να φερθώ με διπλωματία και διακριτικότητα, αλλά τι στο διάολο πάει λάθος με σένα, Αμερική; Καθώς αναρωτιέμαι, μετά λύπης συνειδητοποιώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να μου προκαλεί εντύπωση εν τέλει. Μιλάμε για την Αμερική – τη χώρα που όλοι τρώνε μανιωδώς στο Burger King και στη συνέχεια απορούν για το πώς καταλήγουν υπέρβαροι, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Τη χώρα που θεωρεί καχύποπτο και λάθος να χορηγείται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή είναι η Αμερική που μόλις εξέλεξε έναν ανερμάτιστο, ρατσιστή και μισογύνη, που έχει ήδη καταστρέψει πολλές επιχειρήσεις και η μοναδική του πολιτική βλέψη είναι το να χτίσει ένα τείχος. Υποθέτω ότι θα είναι κατά έναν τρόπο ικανοποιητικό να βλέπω για τα επόμενα 4 χρόνια την κεντρική Αμερική να συνειδητοποιεί πόσο ανίκανος και αναρμόδιος είναι ο Donald Trump.

Οι παλιές σας δουλειές δεν θα επιστρέψουν σε εσάς, το τείχος δεν θα χτιστεί ποτέ και η Hillary δεν πρόκειται να φυλακιστεί.

Ο Trump θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ή θα τελειώσει την προεδρία του έχοντας απογοητεύσει τους πάντες. Ας ελπίσουμε ότι οι Αμερικάνοι θα καταλάβουν επιτέλους ότι οι ρεπουμπλικανοί είναι απλά απαίσιοι και καταστρέφουν την οικονομία. Ο Bush και η ρεπουμπλικανοί ήταν εκείνοι που έπληξαν την οικονομία. Ο Obama και οι δημοκράτες την επανέφεραν. Και τώρα, ο λαός της Αμερικής, ως ένδειξη μαζοχισμού επέστρεψε ξανά σε αυτό που του κάνει κακό, με ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς!

Και ο πλανήτης θα υποφέρει, το κλίμα θα υποφέρει, οι πόλεις θα υποφέρουν, τα παιδιά μας θα υποφέρουν, οι θάνατοι από όπλα ολοένα θα αυξάνονται και όλοι θα υποφέρουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Αμερικάνοι επιλέγουν να ζούνε στο δικό τους, εικονικό κόσμο, στη δική τους ψευδαίσθηση και να αγνοούν τα πραγματικά δεδομένα.

Εδώ είναι τα δεδομένα: Το junk food σας κάνει υπέρβαρους και σας σκοτώνει, το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο και ο Donald Trump είναι ένας ρατσιστής και μισογύνης, που θα καταστρέψει τις επιχειρήσεις και την οικονομία, όντας ο χειρότερος πρόεδρος που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Αμερικής.

-Moby- “

 

Μαζί με το Moby, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της EDM σκηνής έδειξαν με τη σειρά τους την αγανάκτηση και τον εκνευρισμό τους για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.. Πασίγνωστοι DJs και μουσικοί παραγωγοί όπως ο Deadmau5, o Dillon Francis, o Datsik, o Marshmello και πολλοί ακόμα κατέκριναν τις εκλογές, ο καθένας για το δικό του λόγο και με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets παρακάτω:

 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εξελίξεις!

Comments

You may also like...