Η Apple εμποδίζει τους χρήστες της να μαγνητοσκοπούν και να ηχογραφούν συναυλίες από τις συσκευές τους!

Καλά διαβάσατε! Η Apple βρήκε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμποδίσει τους χρήστες της να βγάζουν video ή να ηχογραφούν σε συγκεκριμένα μέρη, όπως είναι οι συναυλίες και τα μουσεία.

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ανά καιρούς έχουν παρακαλέσει τους fans να αφήσουν έστω για μία στιγμή μακριά τα κινητά τους. Πολύ πιθανό η καινούρια τεχνολογία της Apple να κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα. Ωστόσο, πέρα από το να “εξαναγκάσει” το κοινό να ζήσει στη μαγεία της στιγμής, η εταιρία παίρνει αυτά τα μέτρα εξαιτίας των αμέτρητων αρχείων από live και όχι μόνο που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας κάθε στιγμή. Ακόμα και να μην είναι αυτός ο λόγος για μια τέτοια κίνηση, σίγουρα θα ευνοήσει τους καλλιτέχνες, που βλέπουν τη δουλειά τους να κάνει το γύρω των social media, δίχως να μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η τεχνολογία πίσω από αυτό το μηχανισμό είναι σχετικά απλή: Η κάμερα των κινητών λαμβάνει ένα σήμα μέσω πομπύ και στη συνέχεια το αποκωδικοποιεί και ανάλογα επιτρέπει ή εμποδίζει την εγγραφή. “Σε κάποιες περιπτώσεις η συσκευή σας αυτόματα θα βγάλει μία χαρακτηριστική σήμανση στις φωτογραφίες ή θα μπλοκάρει τη δυνατότητα ηχογράφησης, αφού δεχτεί το ανάλογο σήμα.”, έτσι προβλέπεται να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό.

apple patent

Βέβαια, οι συγκεκριμένοι πομποί, που λειτουργούν με υπέρυθρες δεν περιορίζονται μόνο στο να αποτρέπουν τις ηχογραφήσεις και τα  video στις συναυλίες. Έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τα ήδη υπάρχοντα αρχεία στη συσκευή, αλλά και να δέχονται εξωτερικά σήματα και στη συνέχεια να προβάλουν tips ή πληροφορίες στην οθόνη του κινητού σου. Όπως εξηγεί η Apple: “Οποιοσδήποτε πομπός που έχει τοποθετηθεί σε κάποιον χώρο ή αντικείμενο είναι σε θέση να εντοπιστεί από τη συσκευή σας και να προσφέρει χρήσιμα στοιχεία γι’αυτό στην οθόνη σας, προσφέροντας μια φουτουριστική, διαδραστική εμπειρία! ”

Εσείς πώς κρίνετε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Apple;

Comments

You may also like...